goran@dspot.si
Facebook Instagram
Golf igrišče je odprto!
10. 03. 2020

POZDRAVLJEN KORONA VIRUS

Sedim na klopci pred klubskim objektom in premišljujem; prebral sem mnogo člankov o Korona virusu, najbolj me je navdušilo razmišljanje gospe Eve, zato sem vse skupaj strnil v naslednji zapis:

Pa ga imamo tudi mi! Globoko smo si oddahnili ob novici; dolgo ga ni in ni hotelo biti. In vemo, kako boli, če nimaš, kar imajo vsi, ali če nimaš več od drugih. Ampak zdaj je naš in pri nas in lahko se bomo vsak dan ukvarjali z njim. In samo z njim, ker kdo pa se bo ukvarjal s samim seboj! A ker nobeno zadovoljstvo ne traja prav dolgo, se je tudi informacija, da ga imamo, kmalu sprevrgla v skrb. Kaj pa zdaj z njim, ko je tu? Marsikomu v tolažbo ugotovitev, zakaj je Koronavirus pravzaprav super in dobrodošel: 

  1. Več bomo v naravi. Le kdo si bo upal v nakupovalni center! Pa bomo spet odkrili radosti igranja golfa na golf igrišču Arboretum, sprehodov v gozdu in preživljanja prostega časa v naravi! Da ne govorim o tem, da bo kak Euro ostal varno v žepu.
  2. Več bomo z družino! Ja, seveda, saj bodo šole zaprte, pa podjetja tudi. Mogoče spet najdemo drug drugega! 
  3. Spremenile se bodo vrednote. Namesto, da bi cenili nekoga po tem, kaj ima, ga bomo cenili po tem, česar nima. Koga briga kakšen avto ima! Glavno je, da nima virusa! 
  4. Izklopili bomo televizorje in morda bomo imeli čas drug drugemu pogledati v oči. 
  5. Mogoče bo virus celo rešil kak zakon. Odkrili bomo, da je poljub našega dragega ali drage lahko tudi po več desetletjih sladek. Ker skok čez plot bo pač tvegana zadeva; nikoli ne veš, kakšnega ima ljubimec (virus, namreč). 
  6. Malo manj bomo jedli, ker bodo trgovine zaprte, ali pa odprte in police prazne, kar daje pravzaprav enak rezultat. In bomo doživeli odkritje; preprosta hrana in občasno lahek post še nikogar niso pokončali.  Manj bomo obremenili zdravstven sistem; saj menda pravijo, da se večina bolezni začne v črevesju! 
  7. In če je virus res tako smrtonosen, kot nekateri pravijo, bomo doživeli že davno pozabljeno srečo; vsako jutro, ko bomo odprli oči, bomo preprosto srečni. Ne, ker bi kaj morali imeti, ali  ker bi morali kaj biti ali celo, ker bi morali kaj doseči. Preprosto bomo srečni, ker smo živi in ker je pred nami nov dan! Mogoče pa smo prav to potrebovali! 
  8. Na golf igrišču Arboretum boste brez problema dobili Korono, v steklenici seveda in to ugodno, prav tako ugodno pa boste do vključno 15.3. lahko na našem prelepem igrišču odigrali partijo golfa za 25 €, po rundi pa vam bo restavracija Arboretum podarila okusno jed na žlico.

   Vabljeni!                                              

                                   Marko Štirn                                                    Volčji Potok 9.3.2020