goran@dspot.si
Facebook Instagram

Golf igrišče Arboretum se nahaja v idilični naravi s pogledom na Kamniške Alpe.

Igrišče je zaprto

VIZIJA

Idejo o izgradnji golfskega igrišča, v prelepi naravi s pogledom na Kamniške planine,  sta že v devetdesetih letih vizionarsko domislila Aleš Ocepek in Janez Narat. Svoj načrt sta uresničila leta 1998 z izgradnjo in odprtjem prvih devetih igralnih polj, nekaj let kasneje, leta 2003, pa sta projekt dokončala z dodatnimi devetimi polji.

 

Golfsko igrišče Arboretum se danes uvršča med tri najbolj obiskana in  urejena igrišča v regiji, z daleč največjim številom klubskih igralcev. V sodelovanju z matičnim klubom se je vodstvo vseskozi trudilo pridobiti zaupanje čim večjega števila domačih in tujih obiskovalcev.

 

V preteklih letih smo na našem igrišču gostili številna domača in mednarodna tekmovanja, zvrstilo pa se je tudi mnogo poslovnih dogodkov in jubilejnih srečanj. Z novim vodstvom so cilji postali še ambicioznejši, v želji po dodatnem dvigu kakovosti vseh oblik ponudbe in z namero uvrstiti naše igrišče med okolju, igralcem in poslovnim partnerjem, najprijaznejša igrišča.

IGRIŠČE

Golfsko igrišče Arboretum se nahaja v neokrnjeni naravi, ob robu renomiranega botaničnega vrta  Arboretum, v kraju Volčji Potok. Od avtoceste je oddaljeno slabih 8 km in le 15 km od Ljubljane ter od letališča Brnik.

 

Igrišče se ponaša s slikovitim  klubskim objektom, ki nudi udobje golfistom in drugim obiskovalcem. Klubski in poslovni prostori so namenjeni vsakovrstnemu druženju kot tudi organizaciji poslovnih srečanj in delovnih seminarjev, mnoga družabna srečanja se dogajajo na vadbenih zelenicah v senci borovih dreves. V klubskem objektu so na voljo tudi trije sodobno opremljeni apartmaji, ki jih s pridom uporabljajo predvsem tuji gostje.

 

Golfsko igrišče Arboretum je zasnoval znani italijanski arhitekt Marco Croze v sodelovanju z domačinom arhitektom Petrom Škoficem. Projekti datirajo v leto 1996. Igrišče ima 18 razgibanih lukenj, ki nudijo igralcem številne izzive in užitke. Poleg igrišča je urejeno ograjeno vadišče za trening dolge igre, zelenica za puttanje, velik prostor za vadbo kratke igre, ter dvignjena zelenica za vadbo udarcev iz peščene ovire.