Velikost besedil:|Natisni stran

Dogodki & Novice

3. maj, 2016
Konec tedna v Arboretumu Festival treh tulipanov in Okusov Kamnika
Golf Arboretum
Golf Arboretum v idiličnem okolju in s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe velja za enega najlepših golf igrišč pri nas. Med 6. in 8. majem bo v Golf Arboretumu s sloganom Golf, kulinarika in tulipani potekal Festival treh tulipanov, kjer bo sobotni del namenjen predvsem lokalni kulinariki in turnirju golfa Okusi Kamnika hcp stableford. Na ta dan bodo udeleženci in obiskovalci golf turnirja lahko na degustacijskih stojnicah med 10. in 16. uro brezplačno poskusili tipične jedi Kamnika in okolice, ki jih bodo pripravili v Gostilni Repnik, restavraciji Potočka iz Term Snovik, Gostilnici Pri podkvi, Zdravilni gaj Tunjice, mesar Anton iz Kamnika in podjetje Palmieri z desertnimi vini. Nekaj izbranih kamniških okusov pa bo na voljo tudi v restavraciji Arboretum. Festival in golf turnir bosta potekala v vsakem vremenu. Vljudno vabljeni.

V soboto, 7. maja 2016, bodo v Golf Arboretumu Okusi Kamnika razvajali udeležence in obiskovalce golf turnirja v okviru Festivala treh tulipanov. Na degustacijskih stojnicah med igrišči za golf se bodo s tipičnimi jedmi Kamnika in okolice predstavila kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, Terme Snovik z restavracijo Potočka in hiša slaščic Tarangela.

 

Med 6. in 8. majem bo v Golf Arboretumu s sloganom Golf, kulinarika in tulipani potekal Festival treh tulipanov, kjer bo drugi dan namenjen predvsem lokalni kulinariki in turnirju golfa Okusi Kamnika hcp stableford. Na degustacijskih stojnicah, ki bodo ob golf igrišču med 9. in 16. uro, bodo brezplačno v pokušino na voljo izbrane jedi Okusov Kamnika.

Lani je Slovenija prejela prestižno nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015 (Undiscovered Golf destination of the year 2015), pri čemer Golf Arboretum v idiličnem okolju in s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe velja za enega najlepših golf igrišč pri nas.

 

Okusi Kamnika pa so eden prvih regijskih kulinaričnih produktov v Sloveniji. Gre za izbor kulinaričnih posebnosti regije, ki imajo izjemno kulturno vrednost. Kamniške med drugimi obsegajo trnič, trdi sir hruškaste oblike, okrašen z rezljanimi »pisavami«, kamniško kajžerco, polobarjeno klobaso, tuhinjsko filo iz kruha, jajc, šunke, jajc, čebule in smetane, sladkosnedce očara kloštrska kremšnita iz Uršulinskega samostana, ljubitelje domačih zvarkov pa rušovc, žganje iz vršičkov in storžev ruševja.

Na stojnicah bodo brbončice tako igralcev golfa kot obiskovalcev, z naštetimi jedmi Okusov Kamnika, razvajali Kamniška turistična društva, Gostilna Repnik, restavracija Potočka iz Term Snovik in hiša slaščic Tarangela, nekaj izbranih kamniških okusov pa bo na voljo tudi v restavraciji Arboretuma.