Velikost besedil:|Natisni stran

Dogodki & Novice

15. junij, 2015
pixel
Švicar Benaglio dobil Longest Drive European Tour Slovenia 2015
Golf Arboretum
Tri tekme v sezoni in trije različni zmagovalci

Mauro Benaglio, švicarski igralec na Volvik LONGEST DRIVE EUROPEAN TOUR je osvojil Slovenijo proti Maurice Allenu z najboljšim udarcom 350 jardov po igranju treh setov v finale. V tretjem turnirju sezone, ki je potekala v Golf Arboretum Ljubljana je sicer tekmovalo 16 igralcev iz Amerike, Anglije, Danske, Švice, Avstrije, Nemčije, Španije in Slovenije.

 

 

Udarci proti vetru

Bil je bil sončen in topel dan, ampak veter v obraz se je pojavil kmalu po začetku bojev. Kvalifikacije so se začele ob 11. uri zjutraj. Videli smo bombe bombnikov kot so Scott Beaven (370y, ENG) in Maurice Allen (365y, ZDA). Najdaljša žogo dneva je bila za od danca Frederik Frost z bombo dolgo 373 jardov in je bil nagrajen z Mutant Brute Driver. Španec Adrián Sánchez, ki je osvojil tretje mesto, pa je v malem finalu premagal Frosta.

 

Trije seti odločili prvaka

Benaglio in Allen sta prišla na zaslugah v finale tega turnirja Volvik LDET in sta navdušila številno množico gledalcev, ki se je zbrala na tekmi. Zmaga se je odločila v tretjem setu, kjer je Američan vseh šest žogic poslal izven igralnega polja in je teko zmaga odšla v Švico z Maourom, ki je v zadnji seriji dneva udaril 350 jardov.

 

Naslednja postaja LDET bo Belgija.

 

O dogodku so poročali pomembni slovenski mediji med drugim tudi obe komercialni televiziji.

 

Galerija dogodka- Facebook galerija

 

Prispevek na POP TV, oddaja informativnega programa; 24ur, sobota 13. junij 2015

 

Prispevek na PLENET TV, oddaja informativnega programa; Danes, petek, 12. junij 2015